Hoe haal je het meeste uit je Nederlands

Als je genoeg details leert, kun je een Nederlandse vraag gemakkelijk oplossen. Vraag om telefoonnummers, ga naar een boekhandel en huur een paar boeken. Je hoeft niet veel geld uit te geven. Ook geef ik wel eens een paar tips aan studenten: Leer niet alleen de zinnen uit je hoofd. Denk na over de verschillende mogelijke antwoorden. Bijvoorbeeld, voor de zin,

Jag geef de neusGod’. analyseert het werkwoord ‘geven’. Het woord ‘neus’ betekent ‘niet’. Het voegwoord ‘en’ verandert de betekenis van de zin. Je moet dus nadenken over de zin als je een boek koopt.

Als je geen boek wilt kopen, kun je de antwoorden raden. Maar je moet voorzichtig zijn. Je zou betrapt kunnen worden door een leugendetector.

Keesel, een computer software ontwerper in Nederland, ontwikkelde een speciaal geheugenspel. Je moet drie keer snel achter elkaar op de linkerknop van je toetsenbord tikken. De computer zal dan een kruis door het scherm laten flitsen en u een plaatje laten zien van een groen monster, gewapend met een grote elektrische boor. Je moet nogmaals op de linkerknop klikken om de boor naast het monster te laten bewegen. Laat hem telkens een stukje verder gaan totdat de afbeelding van het monster verschijnt. Dan zal de computer je vragen welk van de volgende drie antwoorden juist is: Het juiste antwoord is D, C, G.inate.Beslis over het juiste antwoord.

Een examen is een wedstrijd, dus zorg ervoor dat je prestaties nauw aansluiten bij je mogelijkheden. Maak een studierooster en maak een lijst van al je vrienden die misschien aan hetzelfde examen zullen deelnemen. Maak ook een studiegroep, als je kunt.

Dit zijn zeer belangrijke voorbereidingen voor een examen. Je hebt al je energie, focus en aandacht nodig om een goed cijfer voor het examen te halen.

Een paar feiten over examens:

Tijd: Het eindexamen begint meestal om 20.00 uur. Het duurt meestal de helft van de dag, tenzij je op het laatste moment nog een revisiepasje doet.

Schriftelijke onderbreking: Het schrijven van een examenwerkstuk is een fulltime baan. Je moet dus reviseren op een moment dat je de realiteit onder ogen kunt zien en de druk van het schrijven van de paper kunt voelen. Bekijk de revisie praktijk MOOC, of bestel een coaching MOOC als je geen toegang hebt tot een revisiecursus.

Sociaal leven: Dit is een zeer serieus punt voor alle studenten. Het kan zijn dat je je sociale leven een tijdje moet laten voor wat het is. Terwijl jij het misschien prima redt zonder sociaal leven, hebben anderen er misschien meer behoefte aan.